Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ηλιάνα Χατζηφράγκου: Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας μου παρείχε τα απαραίτητα εφόδια για την μετέπειτα επιστημονική και επαγγελματική μου σταδιοδρομία και εξέλιξη




Η Ηλιάνα Χατζηφράγκου αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Λαμίας (σ.σ Στερεάς Ελλάδας) το 2007. Κατά την διάρκεια της φοιτήσεως στο Τ.Ε.Ι, εκπόνησε ερευνητική μελέτη με θέμα «Επιδημιολογία τραυματισμών σε Έλληνες αθλητές του ταεκβοντο (tae kwon do)» όπου πήρε βαθμό Άριστα. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση με υποτροφία από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας


"Οι υποδομές των εργαστηρίων και των χώρων διδασκαλίας ήταν πολύ καλές. Η τετραετής φοίτηση  στο συγκεκριμένο τμήμα Φυσικοθεραπείας μου παρείχε τα απαραίτητα αρχικά εφόδια μέσω των γενικών μαθημάτων και των μαθημάτων ειδικότητας αλλά και την καλή συνεργασία των καθηγητών με τους φοιτητές, για την μετέπειτα επιστημονική και επαγγελματική μου σταδιοδρομία και εξέλιξη".

Είναι υπότροφος μεταπτυχιακών σπουδών του εξωτερικού στον τομέα της Φυσικοθεραπείας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y) και έχει κλινική εμπειρία σε ιδιωτικά φυσικοθεραπεύτρια αλλά και ως ελεύθερη επαγγελματίας. Τον Σεπτέμβριο του 2010 εντάχθηκε ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιου του Ανατολικού Λονδίνου (University of East London - School of Health, Sport & Bioscience) στο Ηνωμένο Βασίλειο για την απόκτηση του τίτλου Master of Science in Physiotherapy. Toν Σεπτέμβριο του 2011 ολοκλήρωσε ερευνητική εργασία με θέμα «Μυϊκή δύναμη, μυϊκή ενεργοποίηση και διαγνωστική απεικόνιση με υπέρηχο του τετρακέφαλου και του γαστροκνημίου σε άνδρες ηλικίας 18-25 ετών» για την οποία πήρε διάκριση (distinction).

Τον Φεβρουάριο του 2012 συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιου του Ανατολικού Λονδίνου ως υπότροφος του I.K.Y για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος (Ph.D) με θέμα διατριβής τις αλλαγές στους μυς και των χαρακτηριστικών βάδισης σε νεαρούς ενήλικες με αιμορροφιλία (2012-2015).

Είναι δασκάλα κολύμβησης (Level 1 Award in Teaching Aquatics) σε άτομα με αναπηρία με εθελοντική εμπειρία στον κολυμβητικό σύλλογο Newham Otters Disability Swimming club. Ακόμη, είναι κάτοχος διπλώματος διαιτητή στο παραολυμπιακό άθλημα Μπότσια (Boccia Regional Referee Award Level E) και έχει ασχοληθεί εθελοντικά ως βοηθός θεραπευτικής ιππασίας σε παιδιά με αυτισμό. Συμμετείχε στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνα (2004) και του Λονδίνου (2012) στο άθλημα του ταεκβοντο. Από τον Σεπτέμβριο του 2013, συμμετέχει μετά από ειδική εκπαίδευση (Level 2 Award in Community Activation) σε πρόγραμμα με στόχο την ένταξη ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου