Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Άγγελος Δελαβίνιας: Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη επιλογή από το συγκεκριμένο τμήμα



Ο Άγγελος Δελαβίνιας αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας το 2003. Η πτυχιακή του εργασία αφορούσε στο πεδίο της Αθλητικής Φυσικοθεραπείας και σχετιζόταν με την Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση της στροφικής αστάθειας του γόνατος σε ποδοσφαιριστές μετά από χειρουργική επέμβαση. Η πρακτική του άσκηση έγινε στο ΚΑΤ και κυρίως στο τμήμα αθλητικών κακώσεων. 

Στη συνέχεια, υπηρετώντας στην Πολεμική Αεροπορία, είχε την τύχη να εργαστεί στην Ορθοπαιδική και Νευροχειρουργική κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου της Αεροπορίας. Το 2005 μετέβη στο Εδιμβούργο, και συγκεκριμένα στο Queen Margaret University, για μεταπτυχιακές σπουδές στη Φυσικοθεραπεία και εξειδίκευση στο Μυοσκελετικό τομέα. Τον Σεπτέμβριο του 2006 ολοκλήρωσε την ερευνητική του εργασία με θέμα: “Οι επιπτώσεις της εξειδικευμένης άσκησης των χαμηλών κοιλιακών στην μυϊκή δραστηριότητα του έσω λοξού και του ορθού κοιλιακού σε τρεις διαφορετικές θέσεις σώματος ”.

Το 2007 επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αρχικά εργάστηκε ως φυσικοθεραπευτής του αντρικού και γυναικείου τμήματος υδατοσφαίρισης του ΑΝΟ Γλυφάδας. Λίγους μήνες αργότερα, ξεκίνησε τη συνεργασία μου με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως φυσικοθεραπευτής Εθνικών Ομάδων. Αρχικά ανέλαβε ως φυσικοθεραπευτής τα τμήματα του ποδοσφαίρου σάλας και Παίδων, και από το 2009 μέχρι και σήμερα είναι φυσικοθεραπευτής της Ε.Ο. Νέων. Από την έναρξη της συνεργασίας του μέχρι σήμερα έχει διατελέσει ως φυσικοθεραπευτής σε 104 φιλικούς και επίσημους αγώνες, και έχει λάβει μέρος σε δύο τελικές φάσεις Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και σε μία Παγκοσμίου. Μάλιστα, είχε την τύχη να είναι μέλος της δευτεραθλήτριας Ευρώπης για το 2012.

Παράλληλα, από το 2007, ξεκίνησε να εργάζεται στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας ως εργαστηριακός συνεργάτης, και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για 5 ακαδημαϊκά έτη. Στα χρόνια αυτά, συνεργάστηκε άριστα με πολύ καλούς και έμπειρους συναδέλφους αλλά και με σπουδαστές υψηλού επιπέδου, πολλοί από τους οποίους σήμερα διαπρέπουν στο χώρο της Φυσικοθεραπείας. Συνολικά δίδαξε 13 διαφορετικά μαθήματα σε θεωρητικό, εργαστηριακό και κλινικό επίπεδο.

Από το 2008, και για 2 χρόνια, δούλεψε και στα ερασιτεχνικά τμήματα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, και από το 2009 διατηρεί μαζί με τον καλό φίλο και συμφοιτητή Μιχάλη Κάσδαγλη, ένα εργαστήριο Φυσικοθεραπείας με εξειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις. Τέλος, από την ίδια χρονιά είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Φυσικοθεραπευτών της “Thera-Band Academy” ως προς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού θεραπευτικής άσκησης σε μυοσκελετικές παθήσεις και αθλητικές κακώσεις.
“Από τα εφηβικά μου χρόνια είχα καταλήξει ότι θέλω να γίνω Φυσικοθεραπευτής και μάλιστα να ασχοληθώ με τον τομέα του αθλητισμού. Έτσι, παρόλο που οι υποψήφιοι της Β’ δέσμης δήλωναν παραδοσιακά τις Ιατρικές σχολές ως πρώτη τους προτίμηση, εγώ επέλεξα τη Φυσικοθεραπεία. Για το τμήμα της Λαμίας, η αλήθεια είναι ότι δε γνώριζα πάρα πολλά. Το 1998 που μπήκα στη σχολή, μόλις που θα αποφοιτούσαν οι πρώτοι σπουδαστές. Τα μαθήματα γίνονταν στο παλιό κτίριο της ΣΤΕΦ, και παρ' όλη την σχετική έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής σε σχέση με σήμερα, η εμπειρία να διδάσκεσαι από ανθρώπους που πραγματικά γνώριζαν το αντικείμενο και έκαναν με μεράκι τη δουλειά τους, ήταν πολύ εποικοδομητική. Αυτός ήταν και ο πιο σημαντικός λόγος που θέλησα να επιστρέψω στο τμήμα και να διδάξω κι εγώ, λίγα χρόνια αργότερα. Στα χρόνια της φοίτησης μου απέκτησα γνώσεις, αλλά κυρίως έναν τρόπο σκέψης, που με βοήθησαν πολύ στην μετέπειτα πορεία μου ως μεταπτυχιακός φοιτητής και επαγγελματίας. Εν τέλει, δε θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη επιλογή από το συγκεκριμένο τμήμα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου