Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Γαρυφαλλιά Πέπερα: To Τμήμα Φυσικοθεραπείας μου έδωσε όλα τα εφόδια που χρειαζόμουν



Η Γαρυφαλλιά Πέπερα αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Λαμίας) το 2003 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2004-2005 πραγματοποίησε το Master της με αντικείμενο την Αποκατάσταση Αθλητικών Κακώσεων  (Medicine & Science in Sport & Exercise, path: Therapy) στα τρία πανεπιστήμια της Γλασκώβης το Strathclyde University, Glasgow University και Glasgow Caledonian University.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, προσελήφθη ως εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας για 2 έτη και παράλληλα της δόθηκε το έναυσμα να συνεχίσει για διδακτορικές σπουδές στην Αγγλία.

Το διδακτορικό της πραγματοποίηθηκε στην Αγγλία στο University of Essex  (2008-2011) με αντικείμενο την Καρδιακή Αποκατάσταση (PhD in Cardiac Rehabilitation). Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών εργαζόταν για 2 χρόνια ως Cardiac Rehabilitation Instructor στην Κλινική Καρδιακής αποκατάστασης  (Cardiac Rehabilitation Clinic-Phase IV) του Essex University  και του General Hospital in Colchester.  Στη διάρκεια του διδακτορικού επισκέφτηκε αρκετά νοσοκομεία σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας για τη διεξαγωγή της διδακτορικής της διατριβής όπου και απέκτησε πολύτιμες επιστημονικές εμπειρίες.

Το Σεπτέμβρη του 2011 επέστρεψε στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας ως επιστημονικός συνεργάτης.
“Οι προπτυχιακές σπουδές μου στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος μου έδωσαν όλα εφόδια που χρειαζόμουν για να παρακολουθήσω σπουδές υψηλού επιπέδου, να αποκτήσω την εξειδικευμένη γνώση και να κινηθώ στο ακαδημαϊκό περιβάλλον. Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει και μου προσφέρει σημαντικά εφόδια. Έχοντας προσληφθεί στο τμήμα ως επιστημονικός συνεργάτης μου δίνεται η ευκαιρία να διδάσκω, προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσω στους φοιτητές τη διάθεση για αναζήτηση σύγχρονης φυσικοθεραπευτικής γνώσης.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου